Om oss och våran kennel
En kennel i Norrköping med uppfödning i hemmiljö

 

Liselott
- Driver idag både kennel, hundbutik och hundkurser tillsammans med min ena dotter Isabella.
Vi kompletterar varandra bra med tankar och ideer och vi diskuterar allt som rör hundarna
noga innan vi genomför något.

Hundar har alltid funnits i mitt liv och kommer alltid att göra. Det skulle
kännas så tomt utan dom och det finns så mycket glädje i att ha hund.
Jag har fem barn, varav fyra som flyttat hemifrån och den yngsta bor kvar hemma.
Även yngsta dottern Alice är väldigt aktiv i kenneln och hundarna. Min man Robban
delar även han hundintresset.

Isabella
- Arbetar som ekonom i Linköping på bolaget 3 Step IT. På fritiden tycker jag om att pyssla med Bubben, umgås med sambon och familjen. Jag och sambon Henrik är sällan hemma, vi är ofta ute och kastar frisbee, tävlar eller gör någon annan aktivitet.

 

Familjen Björling
I familjen bor pappa Roberth, mamma Liselott och barnen Isabella, Rasmus o Alice. Hos oss bor också våra fyrbenta vänner. Vi är bosatta i den delen av Norrköping som kallas Eneby, och bor där i ett radhus. Hund har funnits i våran familj sedan början av 2005 då vi fick hem våran första wheaten vid namn Irish Tullamore's Douglas aka Goliat.

Till en början var vi bara intresserade av att ha en familjehund, vi gick en del kurser med Goliat och varje kurs var en utmaning. Man visste aldrig vad han skulle hitta på, eftersom han gärna retades genom att springa en, två, tre... svängar på planen. Tiden gick och Goliat växte sig till en riktigt stilig kille och fick följa med sin uppfödare på lite utställningar, då vi inte var intresserade av att själva ställa. Sommaren 2006 fick vi förfrågan om att hjälpa till med omplacerings hund Wiggo, tills en annan familj hittats. Men sommaren gick och Wiggo blev kvar hos oss, och han blev sedan Isabellas hund. I september följde vi med till Tånga Hed, där Isabella skulle ställa Wiggo. Efter den utställningen fortsatte vi att åka på hundutställningar, och som idag har blivit till vårat intresse. Tyvärr blev Wiggo plötsligt sjuk i början av 2007 och vi fick ta det tunga beslutet att låta honom somna in. Så den 27/3-07 lämnade han oss för att vandra vidare till hund himmelen. Det vi inte visste då var att Wiggos syster hade valpar och det fanns otingade hanar, på den vägen kom sedan Guenniss in i familjen. Då vi blivit intresserade av hundutställningar började Isabella träna Goliat och Guenniss, och vi började åka omkring på allt fler hundutställningar.

En gång Terrier, alltid Terrier!

 

 

Om Kenneln
Att starta kennel var från början inget vi planerat, det kom på tal en dag och sedan blev så. Under året 2008 fick vi kennel namnet Irish Mesmerize's godkänt, namnet står för fascinerande, trollbindande och hypnotiserande. Precis som hos en välvårdad och rastypisk Irish Softcoated Weaten Terrier. Kennelns första kull kom sedan att födas under 2011.

Våra ISCWT kullar kommer att få mytologiska namn på stamtavlan, där kullarna hamnar i alfabetisk ordning.

Vårat mål med aveln är att ta fram friska, trevliga och mentaltstabila individer som följer rasstandarden på det sättet vi tolkar den och på det sättet som vi vill förra rasen vidare. Vi lägger mycket tid på våra hundar och på vårat avelsarbete. Alla kullar vi plockar fram är noga utvalda utifrån egenskaper och kvaliteer vi tror på. Allt för att göra rasen gott.

Kenneln idag
Våran uppfödning har sin urhund i vår älskade Extra's Ebony aka Ebony.
Ebony är våran andra inköpta tik och kommer från Nilla, kennel Extra's i Skanör. Ebony är våran första hund med den tjockare pälskvaliten och tillförde våran avel nya linjer, en ny typ och en spännande framtid. Ebony finns idag i flera av våra kullar, antingen som mor, mormor eller farmor. Och vi har valt att bevara hennes typ och linjer eftersom det är den typen vi vill ta vidare i rasen. En allert, trogen och välmående individ!

Liselott och Isabella
Kennel Irish Mesmerize's