Köpa valp från oss

SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD!

 Information till dig som blivande valpköpare


Vad roligt att ni är intresserade av valp från oss. Lika roligt är det om ni valt en foderhund eller en omplaceringshund från vår kennel.


När man väljer en Irish Softcoated Wheaten Terrier så har man valt en trogen och tillgiven vän som kräver en del tid och uppmärksamhet. Det är en allert, smart och envis ras som passar i vardagens alla händelser. En ras som mår bra av att på något sätt aktiveras, oavsett om det är på vardagsnivå eller tävlingsnivå. Det är alltså ingen ras som enbart vill sitta hemma i soffan, men det kanske inte någon ras vill.


Vårat mål är att föda upp friska, trevliga och mentaltstabila individer som följer rasstandarn. I det ligger målet att föda upp sällskapshundar. Om man i sin tyr vill tävla med sin hund så finns vi gärna där och stöttar. Våra hundar är sällskapshundar och vårat största intresse tillsammans med hundarna är utställning.


 


Vi ställer höga krav på dig/er som vill köpa valp från oss. Vi vill att ni ska ha samma förtroende för oss som uppfödare som vi har till er som valpköpare. När man väljer att köpa en hund så köper man också en familjemedlem, en medlem som kräver tid, engangemang, tålamod och kärlek. Vi säljer alltså inte valparna direkt över telefon/mail, utan vill i den mån det går träffas innan. När avstånden gör det svårt att träffas innan så har vi gärna kontakt över telefon/mail vid flertalet tillfällen för att det ska kännas bra från båda parter.


För dig som tingar en valp från oss, så får du vara med under hela processen. Från att tiken paras, till ultraljud, till födsel och sedan löpande uppdatering under valparnas första 8 veckor. När valparna sedan flyttar hoppas vi att ni vill fortsätta hålla oss uppdaterade om hur er valp mår och utvecklas. Vi hoppas på bra kontakt mellan oss och våra valpköpare. Vi finns här för dig som valpköpare 24h om dygnet!

Din valp vid hemgång:

Registrerad i SKK.

ID-märkt med microchip

Veterinärbesiktigad (ej äldre än 7 dagar)

Avmaskad.

Vaccinerad mot valpsjuka, parvovirus och HCC (Trippelvaccination)

Valpkullsförsäkrad mot dolda fel i 3 år hos Folksam.


PASS

Önskar du pass till din valp så tillkommer kostnad för passet. Du bör också meddela oss i god tid innan leverans om ni önskar ett pass så våran veterinär hinner beställa.


Din valp får också med sig ett startkit för första tiden i sitt nya hem.


Vi erbjuder alla våra valpköpare och fodervärdar första klippningen gratis och efter det tillkommer en kostnad till reducerat pris.

Vid intresse för utställning så erbjuder vi våra valpköpare och fodervärdar gratis utställningsklippning (fin klippning inför utställningen). När ni kommer till oss för klippning av er hund tar vi förgivet att hunden är ren, urtovad och hanterbar på trimbordet.