Hund från oss

Information till dig som vill köpa valp, ta foderhund eller oplaceringshund från våran kennel:


Vad roligt att ni är intresserade av hund från våran kennel, oavsett om det är intresse för valp, foderhund eller en omplaceringshund.

För oss är hundarna våra familjemdelmemmar och vi hoppas att det är anledningen till att ni söker en hund till er familj.


En Irish Softcoated Wheaten Terrier är en rolig, togen och tillgiven vän. En vän som kräver tid, uppmärksamhet och ibland en del tålamod. Det är en allert, smart och envis ras som passar in i alla vardagens händelser. En ras som älskar motion och mys, träning och ta det lugnt. Vi ställer höga krav på dig/er som vill köpa valp från oss. Vi vill att ni ska ha samma förtroende för oss som uppfödare som vi har till er som valpköpare. När man väljer att köpa en hund så köper man också en familjemedlem, en medlem som kräver tid, engangemang, tålamod och kärlek. Vi förväntar oss att ni är medvetna om det.Vi erbjuder alla våra valpköpare och fodervärdar första klippningen gratis och efter det tillkommer en kostnad till reducerat pris.

När ni kommer till oss för klippning av er hund tar vi förgivet att hunden är ren, urtovad och hanterbar på trimbordet.
Oavsett vilken hund du väljer från oss så följer vi SKK:s regler och rekomendationer. 

KÖPA VALP


För dig som tingar en valp från oss, så får du vara med under hela processen. Från att tiken paras, till ultraljud, till födsel och sedan löpande uppdatering under valparnas första 8 veckor. När valparna sedan flyttar hoppas vi att ni vill fortsätta hålla oss uppdaterade om hur er valp mår och utvecklas.

Din valp vid hemgång:

Registrerad i SKK

ID-märkt med microchip

Veterinärbesiktigad (ej äldre än 7 dagar)

Avmaskad

Vaccinerad mot valpsjuka, parvovirus och HCC (Trippelvaccination)

Valpkullsförsäkrad mot dolda fel i 3 år hos Folksam


PASS

Önskar du pass till din valp så tillkommer kostnad för passet. Du bör också meddela oss i god tid innan leverans om ni önskar ett pass så våran veterinär hinner beställa.


Din valp får också med sig ett startkit för första tiden i sitt nya hem. 


FODERVÄRD


Det händer att vi söker fodervärd åt valpar och ibland även åt vuxna hundar. 


Vad förväntar vi oss av dig som fodervärd?

Vi förväntar oss av en fodervärd god kontakt, intresse att ta tand om hundens hälsa, päls och kropp. Hunden ska vara i utställningsskick eftersom vi tävlar och avlar och hundarna behöver då vara representabla. Med utställningsskick menar vi att de ska ha fin välskött päls, lagom muskulösa och kunna vistas i olika miljöer. Social träning är därför viktigt. Vi klipper så det är inget ni behöver tänka på (klippning görs ca var 4:e - var 8:e vecka beroende på säsong och överenskommelse)


Som fodervärd betalar man inget när man hämtar hunden. Fodervärden står för alla kostnader som rör hunden, precis som om det var ens egen. Exempel kostnader som fodervärden står för är vaccination, veterinärvård, försäkring, foder, dv hundtillbehör, kurser osv.

Uppfödaren står för kostnader kring avel och tävling (tävling som uppfödaren anmäler) Fodervärden ska under tiden hunden är en foderhund ha hunden i god kondition och tillänglig för uppfödaren. 


För oss är fodret en viktig del, vi använder oss av höglvalitativt foder som hundarna bevisligen mår bra av. Fodret kommer från Danmark och heter Oliver's. Man kan välja att köpa fodret genom oss eller online på https://www.olivers-petfood.se/

Vi uppskattar inte att man byter foder till höger och vänster. Upplever man att sin hund inte mår bra av fodret så tar man en dialog med oss!Det är också fördelaktigt om du som fodervärd har körkort och tillgång till bil.Vi önskar alltid god kontakt med såväl fodervärdar som valpköpare oavsett ålder på din hund. Ni kan alltid nå oss via sms, samtal eller mail. Vi tycker bara det är roligt att få följa och vara en del av hunden uppväxt och liv.

HUNDFODER


Vi använder och rekommenderar alla som har hund från oss att använda sig av Oliver's hundfoder. Det är ett hundfoder av högsta kvalitet, gjort på naturliga ingredienser.

Allt för hundens bästa. 


Man kan välja att köpa fodret direkt genom oss eller online.


https://www.olivers-petfood.se/