Irish Mesmerize's

Om oss och våran kennel


En kennel i Norrköping med uppfödning av resen Irish Softcoated Wheaten Terrier i hemmiljö.

Liselott Björling


Egenföretagare med hunden i fokus. För mig betyder hundarna otroligt mycket, dom tillför energi, glädje och enormt med kärlek. Jag har sedan yngre dagar också varit intresserad av att sy, design och konst faller mig i smaken.

 

Därför kombinerar jag mitt hundintresse med mina sykunskaper. Idag designar och tillverkar jag själv dvs hundprodukter, men framförallt hundkläder.

Isabella Björling


I grunden utbildad djurvåradre och har under åren vidareutbildat mig inom lön och ekonomi. Idag arberar jag som löneansvarig på ett företag som heter 3 Step IT Sweden AB, jag arbetar också med löpande ekonomiarbete.

 

För mig har alltid djur varit en del av mitt liv, hund kom in först 2005. Idag har jag en herre hemma vid namn Bubben. Jag kämpar ständigt med att få ihop mina karriärsval med mitt stora hundintresse.


2020 blev jag invald i SWTK:s styrelse och hoppas kunna tillföra rasen ännu mer nu.

Familjen Björling

 

Hund har inte alltid varit en självklarhet i familjen, under många år hade vi allt från fiskar, fåglar, hamstrar, kaniner till ödlor och vandrande pinnar. Det skulle dröja tills Liselott önskade sig ytterliggare ett akvarie innan första hunden flyttade hem. Liselott har haft hund tidigare men inte under familjelivet.

 

2005 flyttade våran första hund hem, en speciell och mycket envis herre vid namn Irish Tullamore's Douglas aka Goliat. Han flyttade hem lagom till stormen Gudrun, Roberth fick åka ut och arbeta pga stomen och övriga i familjen låg magsjuka, man kan säga att Goliat fick en speciell start i sin nya familj. Trotts att Goliat var en hemsk valp, som alla barn i familjen var rädda för så van han allas hjärtan. En tid senare under 2006 flyttade ompaceringshunden Irish Tullamore's Cathbharr aka Wiggo hem för att bli Isabellas hund. Dom kom sedan att tävla i både utsällning och agility tillsammans innan Wiggo tragiskt nog fick somna in pga sviter efter sina tidigare levnads år. Vi gav honom iallafall några fina månader. På den vägen växte både hundintresse och intrese för hundutställning. Sorgen efter Wiggo var stor, och Isaella blev sedan erbjuden att få en valp efter Wiggos syster. Så under 2007 flyttade Irish Tullamore's Guenniss aka Guenniss hem till oss.

 

2008 flyttar Irish Tullamore's Hicklam aka Hicklam hem för att bli husse Roberths hund. Även han en speciell herre, inte ett ljud sa han under sina första två år, han var lugn och brydde sig inte mycket om sin omgivning. Men när Hicklam blev två så ökade hans jaktintresse, och på sikt funkade han inte längre som stadshund eftersom vi inte kunde låta honom få utlopp för all sin energi och sitt jacktinresse. Hicklam fick därför flytta till en familj där han blev utbildad till eftersökshund. Under tiden som Goliat, Guenniss och Hicklam växte upp så växte även ett intresse för att fortsättningsvis driva rasen framåt och därmed starta kennel.

 

Kennels första tik köps in 2009 och heter Pepitahill's Izzie aka Izzie. 

Om kenneln

 

2008 ansöker och får vi kennelnamnet Irish Mesmerize's godkännt av FCI och SKK. Namnet står för rasens hemland Irland och vårat sätt att se på rasen. Mesmerize står bland annat för trollbindande och faschinerande.

 

I våran kennel värnar vi om rasen, individen och framtiden. Vi avlar enbart på individer och kombinatioer som vi tror på och som vi tror kommer tillföra rasen rättvisa. Vi väljer nogrant vilka individer vi köper in, sparar och satsar på. Alla individer har sin charm det får man inte glömma, men alla är i olika personers ögon lämpade för olika ändamål. Vi avlar inte på några individer som vi själva inte skulle köpa en valp från.

// Liselott och Isabella