Hälsa och Pälsvård

Irish Softcoated Wheaten Terrier är en ras som kräver pälsvård oavsett om du ska ha den som familjehund eller tävlingshund. Med pälsvård innebär att du behöver borsta och kamma din hund minst en gång i veckan för att undvika tovor och för att få en bra päls. Du kan också bada din hund ca var 14:e dag om du har ett bra schampo och balsam. Glöm inte att klippa din hundsklor, kolla öron, ögon och tänder med jämna mellanrum.

Din hund behöver pälsvård redan från att den är valp. Vänj din valp tidigt vid hantering. Det lönar sig med tiden, tro oss vi vet.


Det är inte svårt att ta hand om pälsen så länge man håller efter den.


Det lönar sig att använda sig av produkter anpassade för hund. 

Pälsvårdsprodukter vi själva använder och rekomenderar:

Schampo och Balsam

Vi beställer schampo och balsam (samt styling) från:

MG Hundvård (mghundvard.se)
HUNDFODER

Vi använder och rekommenderar Purina Pro Plan.

Det är ett hundfoder av högsta kvalitet, gjort på naturliga ingredienser.


Purina® Pro Plan® Optinutrition Sortiment av Hundmat


Ett bra hundfoder är viktigt för hundens hälsa. Att med jämna mellanrum byta hundfoder är inte ett bra allternativ. Det kan medföra orolig mage, klåda och allergier. Irish Softcoated Wheaten Terrier är en ras som gärna matvägrar i perioder, det betyder inte att maten du serverar är äcklig eller att hunden mår dåligt. Ha is i magen och låt din hund förstå att inget annat serveras om den inte äter sin mat. Ni kan alltid vända er till oss om ni har funderingar kring er hund och foder.