Irish Mesmerize's

Om oss och våran kennel


Liselott Björling


Driven och engagerad person som arbetar som egenföretagare. Är en kreativ och praktiskt lagd person med ett öga för konst. Hundarna är min vardag och mitt intresse. Dom tillför energi, glödje och enormt med kärlek. 


Att driva kennel är ibland krävande och tar mycket tid, trotts det skulle jag aldrig välja att göra något annat. Det tillför så mycket, alla hundar och männsikor man får träffa och lära känna är fantastiskt roligt.


Jag gillar att träna mina hundar, allt från enkla saker i vardagen till utställning, noswork, spår och lydnad. Jag tränar inte för att själv tävla, utan för att det är roligt, hundarna mår bra av det och för att lägga en grund för dom som vill tävla med hundarna i framtiden.


Idag bor Dryope och Hera hemma med mig, min man Roberth och minsta dottern Alice + Alice hund Flora.

Isabella Björling


Driven person precis som min mor, något pedant och rastlös. Försöker kombinera karriär med hund och kennel. I grunden utbildad som djursjukvårdare vilket är en bra kunskap i vår kennel. Idag är jag utbildad inom ekonomi och lön, arbetar som löneansvarig.


Jag är en aktiv person som gillar att röra på mig och där är hundarna alltid med. Jag tränar hundarna för att passa in i vardagen, i lydnad, en del spår och mitt största intresse utställning. Jag både tränar inför utställningar och går in i ringen på tävling, det är så himla roligt med allt som rör utställning.


Sedan 2020 arbetar jag också i SWTK:s huvudstyrelse som kommunikationsansvarig.


Idag bor Bubben och hans dotter Birdie hemma med mig och min sambo.Alice Björling

Kennelns historia

2008 ansöker och får vi kennelnamnet Irish Mesmerize's godkännt av FCI och SKK. Namnet står för rasens hemland Irland och vårat sätt att se på rasen. Mesmerize står bland annat för trollbindande och faschinerande.

 

I våran kennel värnar vi om rasen, individen och framtiden. Vi avlar enbart på individer och kombin som ationer vi tror på och som vi tror kommer tillföra rasen rättvisa. Vi väljer nogrant vilka individer vi köper in, sparar och satsar på. Alla individer har sin charm det får man inte glömma, men alla är i olika personers ögon lämpade för olika ändamål. Vi avlar inte på några individer som vi själva inte skulle köpa en valp från.


2005 flyttade våran första hund hem, en speciell och mycket envis herre vid namn Irish Tullamore's Douglas (Goliat). Han flyttade hem lagom till stormen Gudrun, Roberth fick åka ut och arbeta pga stomen och övriga i familjen låg magsjuka, man kan säga att Goliat fick en speciell start i sin nya familj. Trotts att Goliat var en hemsk valp, som alla barn i familjen var rädda för så vann han allas hjärtan. Ca 1 år senare under 2006 flyttade ompaceringshunden Irish Tullamore's Cathbharr (Wiggo) hem för att bli Isabellas hund. Dom kom sedan att tävla i både utsällning och agility tillsammans innan Wiggo tragiskt fick somna in pga sviter efter sina tidigare levnads år och akut sjukdom. På den vägen växte både hundintresse och intrese för hundutställning. Sorgen efter Wiggo var stor, och Isaella blev erbjuden att få en valp efter Wiggos syster. Så under 2007 flyttade Irish Tullamore's Guenniss (Guenniss) hem till oss. 2008 flyttar Irish Tullamore's Hicklam (Hicklam) hem för att bli husse Roberths hund.  2009 flyttar Pepitahill's Izzie (Izzie) in i familjen ett år efter att vi ansökt om kennel och fått den godkännd.


2011 är året som våran kennel idag bygger på. Under 2011 köper vi in Extra's Ebony (Ebony) hem, en fantastiskt rolig och trevlig tik som idag är kennelns stamtik. Vi är så glada att vi fick möjligheten att ha denna tik i vår kennel och bygga vår uppfödning på hennes linjer. Med Ebony öppnades en ny värld inom utställning, uppfödning och hundvänner.