Om oss

Välkomna att lära känna oss och vår kennel.

Kennelns historia

2005 flyttar vår första wheaten hem till oss, en speciell och mycket envis herre vid namn Goliat. Han flyttade hem lagom till stormen Gudrun. Roberth fick åka ut och arbeta pga stomen och övriga i familjen låg magsjuka, man kan säga att Goliat fick en speciell start i sin nya familj. Trotts att Goliat var en hemsk valp, som alla barn i familjen var rädda för så vann han allas hjärtan. Han var rolig, orädd, mysig och hade så mycket personlighet och egenheter. Han blev snabbt en i familjen och när han växte tillsig och inte längre hängde i kläderna, fastnade med tänderna i tårna och gjorde andra hemskheter så blev han en riktigt bra familjehund.

2006 flyttar ompaceringshunden Wiggo hem för att bli Isabellas hund. Wiggo kom från speciella och tråkiga förhållanden så vi hoppades kunna ge honom ett bättre liv med mycket kärlek. Isabella och Wiggo blev ett tajt par och kom sedan att tävla i både utsällning och agility tillsammans. Tyvärr blev Wiggo hastigt dålig och fick somna in.


På den vägen växte både hundintresse och intresse för hundutställning fram.

Sorgen efter Wiggo var stor för oss alla, så vi valde att köpa en valp efter Wiggos syster Elsa efter Wiggos bortgång. Under 2007 flyttar Guenniss hem till oss för att bli Isabellas nya kompis.


2008 flyttar Hicklam hem för att bli husse Roberths hund och 2009 flyttar Izzie in i familjen.


2008 ansöker vi också om att få kennelnamnet Irish Mesmerize's. Det blir godkännt av FCI och SKK och planerna för framtiden startar genast.

Namnet Irish Mesmerize's står för rasens hemland Irland (Irish) och vårat sätt att se på rasen, där Mesmerize bland annat står för trollbindande och faschinerande.


2011 är året som våran kennel idag bygger på.

Under 2011 köper vi in Extra's Ebony (Ebony), en fantastiskt rolig, trevlig och vacker tik som idag också är kennelns stamtik. Ebony finns bakom våra hundar och vi hoppas att hon någonstans alltid finns med på ett hörn. Med Ebony öppnades en ny värld, både i utställningsringen, i avelsvärlden och med hundarna. Vi är så glada att vi fick möjligheten att köpa in denna tik till vår kennel och bygga vår uppfödning på hennes linjer.


Vår avel

Vi värnar om rasen, individen och framtiden. Vi avlar enbart på individer och kombinationer som vi tror på och som vi tror kommer tillföra rasen rättvisa. Vi väljer noggrant vilka individer vi köper in, sparar och avlar på. Alla individer har sin charm det får man inte glömma, men alla är i olika personers ögon lämpade för olika ändamål. Vi avlar inte på några individer som vi själva inte skulle köpa en valp från.

Liselott BjörlingAlice Björling