Hund från oss

Information till dig som vill köpa valp, ta foderhund eller oplaceringshund från våran kennel:


Vad roligt att ni är intresserade av hund från våran kennel, oavsett om det är intresse för valp, foderhund eller en omplaceringshund.

För oss är hundarna våra familjemdelmemmar och vi hoppas att det är anledningen till att ni söker en hund till er familj.


En Irish Softcoated Wheaten Terrier är en rolig, trogen och tillgiven vän. En vän som kräver tid, uppmärksamhet och ibland en del tålamod. Det är en allert, smart och envis vän som passar in i alla vardagens händelser. En vän som älskar motion, träning, mys och ta det lugnt hemma. Det är en vän som behöver regler och tydlighet.Vi ställer höga krav på dig som vill köpa valp från oss. Vi vill att ni ska ha samma förtroende för oss som uppfödare som vi har till er som valpköpare. När man väljer att köpa en hund så köper man också en familjemedlem, en medlem som kräver tid, engangemang, tålamod och kärlek. Vi förväntar oss att ni är medvetna om det. Oavsett ålder på er nya medlem så tar det tid innan den blivit en del av familjen. Låt det ta tid och stressa inte.Vi erbjuder alla våra valpköpare och fodervärdar första klippningen gratis och efter det tillkommer en kostnad till reducerat pris.

När ni kommer till oss för klippning av er hund skall den vara nybadad, torr, urtovad och hanterbar på bordet. Det är mycket viktigt oavsett om ni ska ha en tävlingshund eller familjehund att lära hunden att hantering är kul och något man gör med jämna mellanrum och då ska hunden vara snäll och medgörlig. Enklast är pälsvård på ett trimbord men går likabra på golvet eller på en gumimatta på ett lämpligt bord. Huvudsaken är att man vänjer sin hund från början att borsta, tova ur och klippa klor. Det kan komma en dag då ni behöver åka till ex veterinären och då blir det jobbigt om er hund inte är van vid sådan typ av hantering. Hjälp er själva och er hund, träna!
Oavsett vilken hund du väljer från oss så följer vi SKK:s regler och rekomendationer. 

KÖPA VALP

För dig som tingar en valp från oss, så får du vara med under hela processen. Från att tiken paras, till ultraljud, till födsel och sedan löpande uppdatering under valparnas första 8 veckor. När valparna sedan flyttar hoppas vi att ni vill fortsätta hålla oss uppdaterade om hur er valp mår och utvecklas. 


Du lämnar intresse genom att ringa eller maila oss. Om du vill att vi ska kontakta dig när det är din tur för valp ser vi gärna att du skickat ett mail så vi kan kontakta dig där.

Din valp vid hemgång:

Registrerad i SKK

ID-märkt med microchip

Veterinärbesiktigad (ej äldre än 7 dagar)

Avmaskad

Vaccinerad mot valpsjuka, parvovirus och HCC (Trippelvaccination)

Valpkullsförsäkrad mot dolda fel i 3 år hos Folksam


PASS:

Önskar du pass till din valp så tillkommer kostnad för passet. Du bör också meddela oss i god tid innan leverans om ni önskar ett pass.


Din valp får också med sig ett startkit för första tiden i sitt nya hem: 

Foder

Halsband + koppel

Pläd

Borste/kamm

Leksak

Mat/vattenskål

FODERVÄRD

Det händer att vi söker fodervärd åt valpar och ibland även åt vuxna hundar. 


Vad förväntar vi oss av dig som fodervärd?

Vi förväntar oss av en fodervärd god kontakt, intresse att ta tand om hundens hälsa, päls och kropp. Att ha god kontakt med oss och samarbeta för bästa resultat. Hunden ska vara i utställningsskick eftersom vi tävlar och avlar och hundarna behöver då vara representabla. Med utställningsskick menar vi att de ska ha fin välskött päls, lagom muskulösa och kunna vistas i olika miljöer. Social träning är därför viktigt. Vi klipper så det är inget ni behöver tänka på (klippning görs ca var 8:e vecka beroende på säsong och överenskommelse)


Som fodervärd betalar man inget när man hämtar hunden. Fodervärden står för alla kostnader som rör hunden, precis som om det var ens egen. Exempel kostnader som fodervärden står för är vaccination, veterinärvård, försäkring, foder, dv hundtillbehör, kurser osv.

Uppfödaren står för kostnader kring avel och tävling (tävling som uppfödaren anmäler) Fodervärden ska under tiden hunden är en foderhund ha hunden i god kondition och tillänglig för uppfödaren. 


För oss är fodret en viktig del, vi använder oss av höglvalitativt foder som hundarna bevisligen mår bra av.

Vi uppskattar inte att man byter foder till höger och vänster. Upplever man att sin hund inte mår bra av fodret så tar man en dialog med oss! Vi har en ras som gärna matvägrar i perioder vilket inte är något konstigt. Att byta foder bara för att medför ofta andra problem än matvägran.Det är också fördelaktigt om du som fodervärd har körkort och tillgång till bil.Vi önskar alltid god kontakt med såväl fodervärdar som valpköpare oavsett ålder på er hund.

Ni kan alltid nå oss via sms, samtal eller mail.